woensdag, 1. augustus 2007 - 9:29

Brandweer Bergen rukt uit voor hartstilstand

Bergen

Vanaf vandaag (1 augustus) wordt in de gemeente Bergen naast de ambulancedienst ook de brandweer gealarmeerd bij een acute hartstilstand. De Regionale Ambulance Voorziening Limburg Noord (RAVLN) en de brandweer van de gemeente Bergen hebben hiervoor een overeenkomst gesloten.

Voordeel hiervan is dat de snelheid waarmee een slachtoffer geholpen kan worden vergroot wordt, als de aanrijtijd voor de ambulance langer is. De overeenkomst is een proef voor de regio Noord en Midden Limburg en geldt in eerste instantie voor een jaar.

In Bergen zijn alle brandweerlieden opgeleid voor het gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillatoren). Ook in de brandweerwagen is een AED aanwezig. De AED’s zijn verspreid over elf locaties in de gemeente. Bij een slachtoffer met een acute hartstilstand kan de brandweer in Bergen daarom eerste hulp verlenen tot het ambulancepersoneel arriveert.

De brandweer is niet verplicht om uit te rukken als er andere 'eigen' prioriteiten, zoals het blussen van branden, voorgaan.
Provincie:
Tag(s):