maandag, 25. juni 2007 - 14:14

Brandweer Kapelle en Reimerswaal oefenen gezamenlijk

Soms kunnen incidenten zo groot zijn, dat één blusploeg deze niet alleen kan bestrijden. Samenwerken met blusploegen uit andere gemeenten is dan van groot belang. Om deze samenwerking te oefenen hebben de blusploegen van de gemeenten Kapelle en Reimerswaal de afgelopen weken een tweetal grote oefeningen gehouden op de gemeentelijke werkplaats van Kruiningen.

Er was daar een incident geënsceneerd waarbij er lekkages waren opgetreden van zoutzuur en dieselolie en er tevens een flinke brand was ontstaan. Met als gevolg ‘zes slachtoffers’.

Tijdens deze oefeningen werden blusploegen van de samenwerkende brandweer Kapelle-Reimerswaal ingezet, versterkt met een gespecialiseerde eenheid van de brandweer Goes.

Binnen de gestelde tijd werden de ‘slachtoffers’ op een veilige en verantwoorde wijze gered, de lekkages gedicht en de brand geblust.
Tijdens het oefenen zijn diverse oefendoelen op het gebied van samenwerken tussen verschillende blusploegen aan bod gekomen. Waarbij de blusploegen op het ene oefendoel soms beter scoorden dan op het andere. Voor zowel de deelnemers van blusploegen als de oefenleiding waren het leerzame oefeningen.

De blusploegen van de gemeenten Kapelle en Reimerswaal oefenen gedurende het gehele jaar om de meest uiteenlopende incidenten te kunnen bestrijden. Het oefenen in samenwerken met andere eenheden is daar een onderdeel van.
Provincie:
Tag(s):