zondag, 15. juli 2007 - 12:08

Brandweer redt moeder en zoon

Amsterdam

De brandweer heeft zaterdagavond rond kwart over acht een moeder en haar zoontje uit hun woning aan de Peursumstraat in Amsterdam gered. De autoladder werd ingezet om de twee vanaf de tweede etage in veiligheid te brengen. De moeder en het jongetje konden de woning niet verlaten omdat er door een kleine brand in het trapportaal dikke rook in hun woning stond.

De brandweer heeft gebruik gemaakt van de ‘Revitox’ om de twee veilig uit het huis te krijgen. De ‘Revitox’ is een extra zuurstofmasker dat aan de ademluchtfles van de brandweerlieden hangt. Doordat dit masker op het gezicht van de slachtoffers werd geplaatst, kregen zij voldoende zuurstof en konden ze door de rook heen in veiligheid worden gebracht. De twee zijn ter controle overgebracht naar een ziekenhuis.

De rookontwikkeling ontstond door een kleine brand in het trappenhuis van de etagewoning. De rook was het heftigst in de woning waar de brand voor de deur woedde. Een aantal omliggende woningen had ook last van de rook. De brandweer had het vuur na aankomst direct onder controle. Er werden vervolgens overdrukventilatoren ingezet om de rook uit de huizen te verdrijven. Alle bewoners konden daardoor na afloop weer terug naar hun huis. De oorzaak van de brand is onbekend gebleven.
Provincie:
Tag(s):