maandag, 9. juli 2007 - 23:28

Brandweer Roermond verwelkomt 28 nieuwe vrijwilligers

Roermond

De onlangs door de Brandweer Roermond gehouden wervingsactie voor nieuwe vrijwilligers blijkt een succes te zijn. Het brandweerkorps zal worden uitgebreid met 28 nieuwe vrijwilligers, zo meldt de gemeente Roermond. Onder de nieuwe vrijwilligers bevinden zich één vrouw en vier allochtonen. Het vrijwilligersbestand van de Brandweer Roermond komt hiermee op 165 personen.

De Brandweer Roermond heeft 2 locaties in Roermond (kazerne binnenstad en post Swalmen) en posten in de gemeenten Roerdalen (Montfort) en Maasgouw (Stevensweert, Thorn en Wessem). Van de 28 vrijwilligers worden 19 personen aangesteld in de kazerne in de binnenstad. Daarnaast zijn voor de posten Swalmen, Montfort en Wessem nog eens 9 nieuwe vrijwilligers geworven. De leeftijd van de nieuwe vrijwilligers ligt tussen de 18 en 45 jaar, het opleidingsniveau tussen Lbo- en Hbo-niveau.

De personen, die bijna allemaal ergens anders een vaste betrekking hebben en of studeren, ontvangen op dinsdag 17 juli a.s. hun aanstelling als vrijwilliger bij de brandweer. De aanstelling heeft een proeftijd van twee jaar.
Provincie:
Tag(s):