zondag, 26. augustus 2007 - 14:03

Brandweer viert tachtig jarig bestaan met opendag

Leek

Op zaterdag 1 september pakt de brandweer Leek groot uit tijdens een open dag op De Dam in Leek. Reden voor de open dag is het 80-jarig bestaan van de brandweer. Het is dit jaar 80 jaar geleden dat de eerste brandweerauto werd aangekocht. Over het algemeen wordt dit gezien als het begin van een brandweerkorps.

De open dag vindt plaats op De Dam in Leek en wordt georganiseerd in samenwerking met de Leek Week. Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn er demonstraties en staan er oude voertuigen opgesteld die de geschiedenis van de brandweer Leek weergeven.

De brandweer besteedt op de open dag ook aandacht aan het werven van nieuwe vrijwilligers. Eerder deze maand heeft de brandweer hiervoor inwoners aangeschreven in de leeftijdsgroep tussen 20 en 35 jaar. Geïnteresseerden kunnen op de open dag terecht bij een speciale informatiestand over het werken bij de brandweer. Verder zijn er op 5 en 6 september van 19.30 tot 21.00 uur inloopavonden in de brandweerkazerne zijn waar belangstellenden informatie kunnen krijgen.
Provincie:
Tag(s):