maandag, 14. mei 2007 - 10:42

Brandweerlieden gezocht voor korps Amstelveen

Amstelveen

Het korps van de vrijwillige brandweer Amstelveen heeft te kampen met een krappe bezetting. Daarom is er een campagne gestart om nieuwe lieden te werven. Er dienen dit jaar zeker nog veertien nieuwe enthousiaste brandweermensen bij te komen.

Op maandag 14 mei vormt een actie door de Vrijwillige Brandweer de aftrap van de campagne. In de omgeving van de kazerne worden flyers en posters verspreid. Burgemeester Van Zanen is bij deze aftrap aanwezig.

De campagne behelst een aantal acties. Zo staan er deze en volgende week advertenties in de lokale bladen. Er is een brief verstuurd aan de doelgroep, mannen en vrouwen tussen de 18 en 35 jaar. Ook op internet, www.amstelveen.nl is informatie te vinden over de campagne.

In principe kan iedereen vrijwilliger worden bij de brandweer. Vaste onderdelen van het brandweerwerk zijn opleidingen volgen, oefeningen doen en natuurlijk uitrukken als de pieper gaat. Brandweermensen ontvangen een vaste jaarvergoeding.

Voorlichtingsavonden
Op woensdag 23 mei en donderdag 24 mei worden er voorlichtingsavonden gehouden op de brandweerkazerne in Amstelveen (Oranjebaan 1). Daar kunnen belangstellenden van alles te weten komen over het werken bij de vrijwillige brandweer, de functie-eisen en de sollicitatieprocedure. Ook kan men vragen stellen aan de mensen die reeds werkzaam zijn bij de vrijwillige brandweer. De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer twee uur. Belangstellenden worden verzocht zich vooraf aan te melden via tel. (06) 38764708 of email: vrijwilligebrandweer@amstelveen.nl.
Provincie:
Tag(s):