maandag, 24. september 2007 - 17:03

Brandweerscholendag groot succes

Hoogeveen

De brandweer van Hoogeveen ontving maandag maar liefst 1400 basisschoolleerlingen in de kazerne aan de Industrieweg en op het Mauritsplein in de stad. De kinderen kregen voorlichting over de brandweerorganisatie, demonstraties, hulpverleningen en brandbestrijding.

Het is voor het eerst dat deze brandweerscholendag werd georganiseerd. Om het grote aantal bezoeker te kunnen ontvangen was er een ochtend en middagprogramma. In de kazerne werd een voorlichtingsfilm vertoond en gaven brandweerpersoneel, medewerkers van de gemeente en brandwondenstichting uitleg. Ook werd een fictieve brand geblust met CO2 en werd getoond hoe bijvoorbeeld het dak van een auto verwijderd word. Bij een demonstratie brandbestrijding liet men zien wat daar zo bij komt kijken. De spectaculaire demonstratie ,Vlam in de pan, mocht natuurlijk niet ontbreken.

Uiteraard konden de kinderen ook het vele materiaal bewonderen, waaronder een ladderwagen, Hoogwerker, een verbindingscommandowagen die speciaal uit Assen was gekomen, een specialistische container uit de gemeente De Wolden en een oefencontainer voor de duikers. Er waren zo, n 50 medewerkers actief om deze dag in goede banen te leiden om het tot een succes te maken.

Afgelopen jaar kreeg de brandweer minstens een paar keer per maand van scholen het verzoek om een rondleiding op de kazerne te geven, maar daarvoor heeft de brandweer onvoldoende personeel. Zo kwam het brandweer promotieteam op het idee om een brandweerscholendag te organiseren voor alle basisscholen in de gemeente. Van de ruim 30 scholen die benaderd waren melden zich 24 aan.
Provincie:
Tag(s):