zondag, 20. mei 2007 - 20:53

Brandwonden na mishandeling met vlam uit spuitbus

Hardenberg

Aan de Eibershof is vrijdagavond 18 mei een 16-jarige jongen uit Hardenberg mishandeld door twee nog onbekende jongens. Het slachtoffer fietste over de Eibershof toen hij twee jongens met een spuitbus en een aansteker vlammen zag maken in de richting van de bosjes. Het slachtoffer zei hier iets van en wilde vervolgens een steegje in fietsen. Hier stonden de twee verdachten ook weer.

Bij het passeren hield één van hen de spuitbus en aansteker vlak voor het gezicht van de jongen, waardoor er een vlam recht in zijn gezicht kwam. Hoewel het slachtoffer nog net op tijd zijn hoofd kon wegtrekken om het ergste te voorkomen, liep hij toch brandplekken op in zijn hals en verbrandde hij een stuk van zijn haar, wimpers en wenkbrauwen.

Hij moest zich onder medische behandeling laten stellen. De politie is op zoek naar de twee daders. Het zou gaan om twee jongens van 16 a 17 jaar, tussen de 1.75 en 1.80 m., ze droegen donkere kleding en petjes. Er stonden witte letters op één van de jassen, welke vermoedelijk zogenaamde bomberjacks waren.

De politie komt graag in contact met eventuele getuigen of mensen die aanslaan op het signalement van de jongens. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844. Anoniem melden kan ook op 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):