dinsdag, 15. mei 2007 - 21:35

Breedbandproject Aa en Hunze staat op de Europese kaart

Dinsdagmiddag is in Brussel bekend geworden dat het breedbandproject ‘Digitale Brink’ van de gemeente Aa en Hunze op de vijfde plaats is geëindigd bij de verkiezing voor beste Europese breedbandproject 2007. ‘Digitale Brink’ was als enige in Nederland door de Europese Commissie genomineerd.

Uit heel Europa waren 163 projecten ingezonden die breedband (een zeer snelle internetverbinding) willen gebruiken om de sociale infrastructuur -en daarmee de vitaliteit van het platteland en het welzijn van de inwoners- te versterken. Uit de 163 inzendingen zijn uiteindelijk 49 projecten genomineerd.

Van deze 49 breedbandprojecten, waaronder dus die van Aa en Hunze, is vanmiddag een project uit Frankrijk uitgeroepen tot beste Europese breedbandproject 2007. Tweede werd een project uit Polen en op de gedeelde derde plaats zijn geëindigd de breedbandprojecten uit Schotland en Oostenrijk.

Wethouder Geert-Jan ten Brink is uitermate tevreden met de vijfde plek. Vanuit Brussel vertelt hij enthousiast: “Het Nederlandse project is goed ontvangen en ik vind vijfde van Europa een prachtig resultaat. Hiermee staat ons breedbandproject op de Europese kaart en daar ben ik trots op! En nu snel verder met de aanbesteding van de virtuele loketten in onze eigen gemeente.
Provincie:
Tag(s):