donderdag, 4. oktober 2007 - 12:55

Britse pers: 'Ten Cate, Hiddink naar Chelsea; Jol naar Ajax'

De Engelse media duikelen over elkaar heen als het gaat om het nieuws over Henk ten Cate als nieuwe trainer van Chelsea. De huidige hoofdcoach van Ajax wordt in veel kranten in verband gebracht met een move naar Londen. Ook de namen van Guus Hiddink - als manager - en Martin Jol - als nieuwe trainer van Ajax - komen vaak terug in de verhalen.

Ten Cate, die nog een contract heeft voor een jaar bij Ajax, zou volgende week al aan de slag gaan en voor drie jaar tekenen als man naast huidig manager Avram Grant. De krant weet ook dat Ten Cate, die 2,1 miljoen pond (zo'n 3 miljoen euro) op jaarbasis gaat verdienen, een Willem van Hanegem-rol krijgt, dus niet de pers te woord hoeft te staan. Grant blijft het gezicht naar buiten toe. Ten Cate is het 'tactisch brein' en zal de trainingen voor zijn rekening nemen. Grant mag dan wel weer meedenkenen meebeslissen over het team.

Anderen melden dat Guus Hiddink, die recentelijk nog ontkende naar Chelsea te gaan, de rol van Grant overneemt met als eerste veldtrainer Ten Cate, die in het geheim al een akkoord heeft bereikt (De Pers, Daily Mail). Het over het algemeen betrouwbare The Times meldt dat Martin Jol de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houdt. De huidig manager van Tottenham Hotspur werd al eerder benaderd door Ajax, maar zag daar toen geen heil in. Een overgang naar Ajax zou voor Jol een mooie manier zijn om de periode bij Tottenham, waar flink aan zijn stoelpoten gezaagd wordt, op een waardige manier af te sluiten, aldus The Times.

Het is algemeen bekend dat Chelsea de organisatiestructuur wil versterken. De Londenaren gaven gisteren een statement uit waarin wordt gezegd dat manager Avram Grant ondersteuning zoekt voor huidig veldtrainer Steve Clarke. Een mogelijkheid zou naast Clarke nog een buitenlandse trainer aan te stellen. Clarke zou volgens verschillende bronnen echter zijn conclusies trekken, mocht Ten Cate naar Chelsea komen.

Wat er allemaal waar is van al deze verhalen, zal moeten blijken. The Sun wist al eerder exclusief naar buiten te brengen dat Marco van Basten was benaderd om José Mourinho op te volgen. Dat bleek ook compleet uit de lucht gegrepen. Opmerkelijk is dat Chelsea toen snel een verklaring op de website plaatste om het 'nieuws' te ontkrachten.

Vooralsnog blijft het zowel van Ajax-kant als vanuit Londen stil. Ook Hiddink en Jol houden hun kaken stijf op elkaar. Wordt vervolgd...
Categorie:
Tag(s):