woensdag, 16. mei 2007 - 21:50

Broedplaats Noordlinde ontvangt subsidie

Enschede

Om de creatieve bedrijfstakken te stimuleren en de werkgelegenheid voor jonge kunstenaars in Enschede te vergroten, ontvangt de gemeente Enschede een subsidie van € 149.400,- voor het ontwikkelen van de broedplaats Noordlinde. Dit maakte gedeputeerde Dick Buursink woensdag tijdens een bezoek aan de Enschedese wijk Roombeek bekend.

De Broedplaats vergroot het creatieve ondernemerschap in Enschede door het stimuleren van startende creatieve ondernemers (nieuwe media, kunstenaars, ontwerpers etc) naar zelfstandigheid. Het gaat om de opzet van een eigen bedrijf, om het deelnemen aan netwerken, kennis delen met instellingen, andere bedrijfssoorten en het onderwijs.

Noordlinde (gevestigd in het voormalige schoolgebouw Noordlinde) is het derde project dat subsidie krijgt uit het actieprogramma Cultuur en Economie. Eerder ontvingen de gemeenten Deventer en Hengelo al een bijdrage. Provinciale Staten stelden vorig jaar 1 miljoen euro beschikbaar voor projecten die de ontwikkeling van creatieve bedrijfstakken in de vijf grote steden van Overijssel stimuleren.
Provincie:
Tag(s):