donderdag, 30. augustus 2007 - 17:19

Brunssum gaat hondenoverlast beboeten

Brunssum

De gemeente Brunssum gaat streng optreden tegen hondenoverlast. Vanaf maandag 3 september zal verbaliserend worden opgetreden tegen hondenbezitters die zich niet houden aan de regels voor het uitlaten van honden. Daarbij gaat vooral de aandacht uit naar hondenpoep. Ook delen de opsporingsambtenaren boetes uit wanneer honden niet aangelijnd zijn. Verder zal gecontroleerd worden of hondenbelasting is betaald. Bij overtredingen kunnen boetes oplopen tot 125,- euro, meldt de gemeente vandaag.

In de afgelopen maanden werd hondenoverlast nog ‘gedoogd’: hondenbezitters die regels overtraden, kregen slechts een waarschuwing. Tegelijk met die waarschuwingen werden hondenbezitters geïnformeerd over de regels die gelden, en over de voorzieningen die de gemeente ten behoeve van honden heeft aangelegd. Zo zijn onder hondenbezitters folders verspreid en ontvingen ze in juli dit jaar een gratis setje van 100 poepzakjes voor het ruimen van hondenuitwerpselen.

De gemeente gaat ervan uit dat hondenbezitters nu voldoende bekend zijn met de geldende regels en zal met ingang van september 2007 streng optreden tegen overlast. Daarbij dienen hondenbezitters er rekening mee te houden dat er ook op ‘ongebruikelijke’ uren gecontroleerd zal worden, zoals in de avonduren en vroege ochtenduren, de tijdstippen waarop veel honden worden uitgelaten.

Tijdens de actie zal ook een ‘controle hondenbelasting’ plaatsvinden. Controleurs van de gemeente Brunssum en van de Gemeenschappelijke Belasting- en Registratiedienst (GBRD) werken hierbij nauw samen. Inwoners van Brunssum die hun hond niet hebben aangemeld bij de GBRD, lopen het risico op een fikse boete en een navorderingsaanslag.
Provincie:
Tag(s):