maandag, 22. oktober 2007 - 20:47

Brutale autokraker toch op heterdaad gepakt

Almere Stad Oost

In de nacht van zondag 21 oktober of maandag 22 oktober werd een 21-jarige autokraker op heterdaad gearresteerd in een opengebroken auto aan het Stadhuisplein. De verdachte was nog geen tien minuten daarvoor door dezelfde agenten in de omgeving van de Landdrostdreef gecontroleerd.
De autokraker, een bekende van de politie, is ingesloten en in verzekering gesteld. De recherche van district Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Even na half drie werd de verdachte door twee agenten herkend als een bekende autokraker en gecontroleerd. Omdat hij geen verdachte handelingen had gepleegd en niet gezocht werd, mocht hij zijn weg vervolgen. Toch vertrouwden de agenten het niet en besloten ze hem op een afstandje te volgen. Binnen tien minuten werd de verdachte gearresteerd in een opengebroken auto aan het Stadhuisplein. Ook troffen de agenten in de directe omgeving van de auto diverse goederen aan die van de diefstal afkomstig waren. De eigenaar van de opengebroken auto is van de diefstal op de hoogte gebracht en verwezen voor aangifte.
Provincie:
Tag(s):