maandag, 17. september 2007 - 10:00

Brute inbraken in Rotterdamse woningen

Rotterdam

Vier mannen zijn zondagavond met behulp van een vuurwapen een woning aan de Schiedamseweg binnengedrongen. In de woning waren op het moment van de overval vier personen aanwezig. De overvallers belden rond tien uur bij de woning aan.

Op het moment dat één van de slachtoffers de deur opende, werd er een voorwerp op hem gericht dat leek op vuurwapen. De slachtoffers werden ingesloten in een kamer, waarop de vier het huis doorzochten. Na de zoektocht hebben ze de woning verlaten met een nog onbekende buit. De slachtoffers hebben geen verwondingen opgelopen tijdens de overval. De politie doet nader onderzoek naar de overval.

Een 59-jarige Rotterdamse is in de nacht van zaterdag op zondag slachtoffer geworden van een inbraak in haar woning aan de Beumershoek. Rond kwart over drie werd het slachtoffer, in haar slaap, verrast door twee inbrekers die naast haar bed stonden met bivakmutsen. Eén van hen mishandelde de vrouw terwijl de ander haar kasten doorzocht. Daar de vrouw zich hevig verzette en een worsteling niet schuwde ging het tweetal er zonder buit vandoor. Tijdens het politieonderzoek bleek dat de twee inbrekers met behulp van een ladder via het balkon de woning waren binnengekomen. Door de Forensische Opsporing werd een nader sporen onderzoek verricht.
Provincie:
Tag(s):