donderdag, 30. augustus 2007 - 17:36

'BTW-verhoging slecht voor economie in Valkenburg'

Valkenburg a/d Geul

De Valkenburgse wethouder Fabiënne Habets heeft de staatssecretaris van Financiën De Jager per brief kenbaar gemaakt bijzonder ongerust te zijn over de geplande verhoging van de BTW-tarieven voor entreeprijzen van attracties van 6% naar 19%. Een wijziging van het BTW-beleid zal niet alleen de Valkenburgse economie raken, maar ongetwijfeld ook die van alle andere gemeenten die zijn ingesteld op toerisme en recreatie.

Daarom roept de wethouder van economie en toerisme van de Zuid-Limburgse gemeente de staatssecretaris op om af te zien van de voorgenomen BTW verhoging voor de attractiebedrijven. Valkenburg aan de Geul heeft ongeveer 20 attractiebedrijven die van oudsher de charme van het stadje bepalen.

De grotten, het Sprookjesbos, de kabelbaan, pretpark de Valkenier, de Steenkolenmijn, de Romeinse Katakomben en nog vele anderen. Het zijn veelal kleinschalige attractiebedrijven waar de marges minimaal zijn. Wanneer deze bedrijven verplicht worden de BTW te verhogen naar 19%, dan zullen de entreeprijzen omhoog moeten. “Verhoging van de entreeprijzen zal direct leiden tot lagere bezoekersaantallen en dat heeft weer effecten op de werkgelegenheid, het investeringsvermogen van de bedrijven en de indirecte effecten naar de leveranciers van de attractiebedrijven. Kortom, indien de BTW-tarieven verhoogd worden, streeft u daarmee een doel na dat zeer slecht is voor de sector, slecht voor de economie en slecht voor de bezoekers van de attracties�, legt de wethouder uit in haar brief.
Provincie:
Tag(s):