dinsdag, 9. oktober 2007 - 12:57

Buldog ingeslapen wegens verwaarlozing door baas

Scheemda

De Landelijke Inpectiendienst Dierenbescherming heeft een Franse buldog moeten laten inslapen die ernstig verwaarloosd werd door zijn eigenaar. Het dier was extreem mager, uitgedroogd en had een tumor aan de buik. Ondanks uitgebreide zorg van een dierenarts kwam de buldog er niet bovenop en moest worden geëuthanaseerd. De 22-jarige eigenaar uit Scheemda kan een proces-verbaal verwachten.

Begin vorige week werd de ongeveer 10 jaar oude hond door een buurtgenoot van de eigenaar bij het Dierenasiel Winschoten gebracht. Hij had het dier buiten aangetroffen. Het asiel alarmeerde vervolgens direct de Dierenpolitie vanwege de slechte conditie waarin de buldog verkeerde. De inspecteur ging bij de eigenaar langs, heeft hem proces-verbaal aangezegd en duidelijk gemaakt dat de hond in beslag was genomen.

De behandelend dierenarts heeft bijna een week geprobeerd het hondje te behandelen en heeft hem onder meer aan een infuus gelegd wegens het grote vochttekort. Alle zorg heeft echter niet mogen baten en het dier is gisteren ingeslapen.
Provincie:
Tag(s):