dinsdag, 6. november 2007 - 9:24

Bulgaren dwingen 16-jarige tot prostitutie

Leeuwarden

Donderdagavond zijn op De Weaze in Leeuwarden drie Bulgaarse mensenhandelaren aangehouden. Het drietal heeft een 16-jarig Bulgaarse meisje gedwongen tot prostitutie. Het meisje was in bezit van valse identiteitspapieren.

Uit rechercheonderzoek blijkt dat de drie verdachten, twee Bulgaarse mannen van 30 en 36 jaar en een 28-jarige Bulgaarse vrouw, het slachtoffer naar De Weaze in Leeuwarden gebracht hebben. De 30-jarige Bulgaar werd vrijdag 2 november net voor de grensovergang nabij Venlo door de Koninklijke Marechaussee aangehouden toen hij Nederland wilde verlaten. De twee andere verdachten werden maandag 5 november in Rotterdam aangehouden. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten en worden deze week nog voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het Mensenhandel Interventieteam van de politie Friesland is ondertussen in gesprek geweest met het 16-jarige slachtoffer. Uit de eerste gesprekken bleek dat het meisje pas één dag werkzaam was in Leeuwarden, maar daarvoor had ze al drie á vier maanden in Duitsland als prostituee gewerkt.
Provincie:
Tag(s):