vrijdag, 31. augustus 2007 - 15:44

Bumperklever kleeft tot aan het politiebureau

Waddinxveen

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft vrijdag 31 augustus 2007 omstreeks 13.00 uur en 28-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden die bumperkleefde tot voor het bureau van de Verkeerspolitie in Waddinxveen.

Bij de meldkamer van het KLPD waren al diverse meldingen van a-sociaal weggedrag van deze bestuurder op de rijksweg A12 tussen Bleiswijk en Waddinxveen binnen gekomen. Een bestuurder die door deze bestuurder al bumperklevend werd belaagd kreeg het advies om de afrit Waddinxveen te nemen en zich te melden bij de Verkeerspolitie van het KLPD.

De bumperklever reed mee tot voor het bureau en stapte daar uit zijn auto om dreigende taal uit te spreken tegen deze bestuurder. Op het moment dat de agenten, die naar buiten waren gekomen, hem aanspraken keerde hij zijn woede tot de agenten. Hij schold ze uit en riep: “Houd me dan aan!�. De man is daarop in de boeien geslagen en ingesloten in het bureau.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor belediging en overtreding van artikel 5 van de Wegenverkeerswet. Zijn rijbewijs is ingevorderd en in overleg met de Officier van Justitie is de auto inbeslaggenomen . De Verkeerspolitie zendt een mededeling aan het CBR, welke kan leiden tot ongeldigverklaring van zijn rijbewijs.
Provincie:
Tag(s):