dinsdag, 18. september 2007 - 10:37

Burgemeester Best met de dood bedreigd

Best

De burgemeester van Best, L. Demmers, is tot twee keer toe met de dood bedreigd. De bedreigingen zouden ook gericht zijn tegen wethouder Vervaart. De bedreigingen worden zeer serieus genomen en de beveiliging van alle collegeleden van de gemeente Best is verscherpt. Dit schrijft het Eindhovens Dagblad dinsdag.

De bedreigingen zouden zijn geuit door een bewoner van het woonwagenkamp aan de Terraweg in Best. Deze zit tot volgende week woensdag vast in het huis van bewaring in Vught.

Reden voor de bedreigingen zou het optreden van de gemeente zijn tegen de kampbewoners. Een woordvoerder van de gemeente laat in het dagblad weten dat de gemeente in het verleden niet of nauwelijks heeft opgetreden tegen de kampbewoners. Dit uit angst voor de reacties die dit teweeg zou brengen.

Nu de gemeente wel optreedt tegen de bewoners kan de man het waarschijnlijk niet verkroppen dat hij dezelfde rechten en plichten heeft als andere inwoners van Best. Zo werd er op het kamp clandestien gebouwd en gesloopt. Ook wordt er oneigenlijk gemeentegrond gebruikt om hondenhokken en caravans neer te zetten.

De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):