dinsdag, 25. september 2007 - 20:32

Burgemeester Borger–Odoorn naar Westerveld

Exloo

Commissaris van de Koningin Relus ter Beek heeft mevrouw Tryntsje Slagman-Bootsma (PvdA) per 1 oktober benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Westerveld. Mevrouw Slagman (58) volgt burgemeester Anne Meijer op. Zijn vertrek was onvermijdelijk nadat de gemeenteraad van Westerveld op 30 augustus jl. het vertrouwen in hem opzegde.

Al eerder hadden de wethouders hun ontslag ingediend naar aanleiding van ‘de kwestie Darp’. De heer Ter Beek heeft besloten tot een langere waarneming omdat dit voor het herstel van het vertrouwen en de bestuurlijke verhoudingen wenselijk is. “Dit proces dient met voortvarendheid ter hand te worden genomen�, aldus de commissaris van de Koningin.

Mevrouw Slagman is sinds 1998 burgemeester van Borger-Odoorn. Haar carrière als bestuurder begon in 1986 als wethouder van Slochteren; zes jaar later werd zij benoemd tot burgemeester van Oosterhesselen. Naast haar werk als burgemeester heeft mevrouw Slagman een reeks nevenfuncties, met name op het gebied van veiligheid. In de gemeente Westerveld – dat plm. 20.000 inwoners telt, wordt zij voorzitter van een geheel vernieuwd college van
b en w.
Provincie:
Tag(s):