zondag, 30. september 2007 - 22:41

Burgemeester Heldoorn met delegatie naar Finland

Assen

Burgemeester Heldoorn van Assen bezoekt maandag tot en met donderdag de Finse plaats Turku. Heldoorn maakt deel uit van een noordelijke delegatie waarin provincie, gemeenten en bestuurlijke vertegenwoordigers van onderwijs- en onderzoeksinstellingen, ministeries en bedrijven zijn vertegenwoordigd.

Het transnationale project Workprofiler, waarin samengewerkt wordt met Polen en Finnen, is succesvol verlopen. De methode om werkzoekenden te matchen met vacatures slaat aan en mag zich verheugen in belangstelling van ander steden en regio’s. De gemeente Assen leidt het project in Groningen en Drenthe, vandaar dat ook wethouder Piek, naast vertegenwoordigers uit Emmen Tynaarlo, Aa en Hunze en Groningen deelneemt aan de conferentie met uiteenlopende workshops.

Finland staat bekend vanwege de permanente aandacht voor ontwikkelingen die de kenniseconomie kunnen stimuleren. Denk in dit verband ook aan bijvoorbeeld de toonaangevende rol van Nokia. Het succes daarvan wordt met name toegerekend aan de goede samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek en overheid.
Door de Finnen is een programma gemaakt dat interessant is voor de netwerkstad Assen- Groningen, de Hanze Hoge School, het Drenthe College, ASTRON/Lofar en de provincie Drenthe.

De Nederlandse ambassade in Finland is behulpzaam geweest bij het leggen van contacten. De ambassadeur zal delen van het programma meemaken.
Provincie:
Tag(s):