maandag, 10. september 2007 - 14:39

Burgemeester Niederer boos op ondernemers

Weert

Burgemeester Jacques Niederer heeft in een brief aan ondernemers in de regio Weert laten weten teleurgesteld te zijn in de respons voor een bijeenkomst die zondagavond stond gepland. Voor de bijeenkomst over Veilig Ondernemen had de gemeente 475 ondernemers uit de regio aangeschreven. Hiervan hadden zich er maar 15 ingeschreven voor de bijeenkomst. De werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen heeft vervolgens besloten de bijeenkomst te annuleren.

De gemeente Weert boekt positieve resultaten om een veilig ondernemersklimaat te creëren. De afgelopen jaren hebben gemeente, politie en justitie zich actief ingezet om een aantal complexe veiligheidsproblemen in Weert aan te pakken. De wijze waarop de gemeente Weert dat doet, is óók dit jaar bekroond met het Keurmerk Veilig Ondernemen. Zo zetten de politie en het openbaar ministerie de afgelopen jaren extra in op de aanpak van veelplegers, wat heeft geresulteerd in het langer vastzetten van een aantal (verslaafde) veelplegers. Ook zijn de mogelijkheden voor het doen van aangifte sterk verbeterd (op het bureau, maar ook telefonisch of via internet).

In de brief stelt de burgemeester dat het ‘belangrijk is niet te verslappen’ en daarvoor heeft hij de hulp van de ondernemers nodig.
Provincie:
Tag(s):