vrijdag, 7. september 2007 - 9:53

Burgemeester opent 'Museum van Zuilen'

Utrecht

De uurwerkboetiek van Wim en Toos van Scharenburg aan de Amsterdamsestraatweg 569 wordt tijdelijk omgebouwd tot het Museum van Zuilen. Burgemeester Brouwer-Korf opent het museum zaterdag 8 september om 10.00 uur. De 'verbouwing' van winkel tot museum gebeurt in het kader van de Open Monumentendag op zaterdag aanstaande. Het thema van die dag is 'twintigste-eeuwse bouwkunst' en de wijk Noordwest (Pijlsweerd, Ondiep, Zuilen) speelt een centrale rol.

Zuiloloog Wim van Scharenburg heeft de verbouwing van zijn uurwerkboetiek tot museum grondig aangepakt. In de etalage staan geen klokken meer maar pronkt een houten replica van burgemeester Norbruis gemaakt door kunstenaar C. Achterberg.

De beweegbare pop zit op een stoel uit de voormalige gemeenteraadszaal en draagt het groottenue van de laatste burgemeester van Zuilen. De museumcollectie bestaat onder meer uit schaalmodellen van Werkspoor, Zuilen in de Tweede Wereldoorlog, memorabilia uit de kerken van Zuilen zoals de biechtstoel uit de St. Ludgeruskerk en herinneringen van sportvereniging, straten en scholen. Drie toonbanken hebben elk een eigen thema.
Provincie:
Tag(s):