vrijdag, 19. oktober 2007 - 9:28

Burgemeester praat met buurtbewoners familiedrama

Enschede

Burgemeester den Oudsten en de politie hebben donderdagavond in een besloten bijeenkomst gesproken met de buurtbewoners van de Saasbrink in Enschede naar aanleiding van het familiedrama van woensdag waarbij een 16-jarig meisje dood in de woning werd aangetroffen en haar 37-jarige moeder eerder die ochtend ook dood werd aangetroffen op het spoor aan de Kettingbrugweg in Hengelo.

Van de 32 aangeschreven huisadressen waren ca. 40 buurtbewoners naar deze bijeenkomst gekomen. Volgens een politiewoordvoerder was de bijeenkomst niet bedoeld om de buurtbewoners te informeren over de laatste stand van zaken volgens het lopende politieonderzoek maar wel om de bewoners gelegenheid te geven om hun gevoelens te uiten en te delen met anderen.

Enkele bewoners hebben volgens de politie professionele hulp gezocht om het drama te kunnen verwerken. De woordvoerder gaf aan dat er mogelijk later nog een bijeenkomst zal plaatsvinden met de bewoners.

Uit eerste onderzoek van politie Twente is gebleken dat het 16-jarige slachtoffer door geweld om het leven is gekomen. De politie onderzoekt de omstandigheden waaronder. Ook onderzoekt de politie de relatie tussen de dood van de 37-jarige vrouw en haar 16-jarige dochter.

Uit dit onderzoek is eveneens gebleken dat beide slachtoffers bij hulpverleners bekend waren. De gemeente Enschede maakt een overzicht van de hulp die is gevraagd en de hulp die is aangeboden, zoals dat bij hulpverlenende instanties bekend is. Met burgemeester Den Oudsten heeft afstemming plaatsgevonden over de inventarisatie van hulpvraag en hulpaanbod.
Provincie:
Tag(s):