maandag, 3. september 2007 - 14:42

Burgemeester Rhenen Nederlands Kampioen wielrennen

Rhenen

Joost van Oostrum heeft als burgemeester van Rhenen z’n eerste sportieve succes behaald. In de straten van Bergambacht werd Van Oostrum glansrijk eerste bij het Nederlands Kampioen (NK) wielrennen voor burgemeesters. Door Olympisch kampioen Leontien Zijlaart-van Moorsel en in aanwezigheid van onder andere oud-wielrenner Rini Wagtmans werd Van Oostrum in de kampioenstrui gehesen.

De wedstrijd werd in Bergambacht gehouden, omdat de burgemeester van die plaats, Arie van Erk, in 2006 het NK had gewonnen. Als het aan het chauvinistische publiek - dat alleen maar ‘Arie, Arie’ kon roepen - had gelegen, was dat ook in 2007 gebeurd. Maar daarvoor stak Van Oostrum een stokje in het wiel.

In het begin van de race bleef het peloton van burgervaders aardig bijeen. In de slotfase gingen Arie van Erk, Joost van Oostrum en Hubert Vos (Nuth) er gedrieën vandoor. In de voorlaatste ronde testte Van Oostrum de medekoplopers uit. In de laatste ronde liet de Rhenense burgemeester de andere twee koplopers helemaal z’n hielen zien om z’n fiets als eerste over de eindstreep te schuiven.

Het behalen van de vaderlandse titel betekent dat het NK wielrennen voor burgemeesters in 2008 in Rhenen zal worden gehouden.