maandag, 7. mei 2007 - 21:34

Burgemeester Sakkers legt functie neer

Eindhoven

Burgemeester Alexander Sakkers stopt per 1 september als burgemeester van Eindhoven om voorzitter te worden van Transport Logistiek Nederland (TLN). Gisteravond liet de burgervader dat weten in een verklaring.

De ledenraad van Transport en Logistiek Nederland, de vereniging van ondernemingen in de transport- en logistieksector, heeft inmiddels positief ingestemd met het voornemen van het Algemeen bestuur om Sakkers als nieuwe voorzitter aan te stellen. Ook noemt de burgemeester persoonlijke omstandigheden als reden voor vertrek.

"Ik constateer dat ik gedurende deze intensieve jaren niet in de gelegenheid ben geweest een persoonlijk leven op te bouwen. Over enkele weken word ik 59. Ik heb er in deze levensfase behoefte aan een balans te realiseren tussen werk en persoonlijk leven (kinderen, kleinkinderen, een sociaal privéleven en vrijetijdsinvulling). De functie van voorzitter van TLN biedt mij de mogelijkheid voorgenoemde nieuwe balans te realiseren.", aldus de eerste burger van Eindhoven.


Sakkers benadrukt dat de kritiek die de laatste tijd op hem heerst, geen invloed heeft gehad op de beslissing. De burgemeester kwam het afgelopen jaar diverse malen onder vuur te liggen, ondermeer bij de aanbesteding van videocamera's in de stad.

Voor Eindhoven was Sakkers burgemeester van Heerlen. In 2003 kwam de VVD'er naar Eindhoven. Zijn periode zou eigenlijk in 2009 aflopen.
Provincie:
Tag(s):