donderdag, 22. november 2007 - 19:54

Burgemeester van Coevorden gekozen als voorzitter Eems Dollard Regio

Burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden is sinds donderdag voorzitter van de Eems Dollard Regio (EDR). Namens Hare Majesteit reikte burgemeester Bouwmeester vanmiddag een Koninklijke Onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau) uit aan de heer dr. Reinhold Kolck uit Emden, die tot vandaag de voorzitter van de EDR was.

De uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding vond plaats tijdens de 21e vergadering van de EDR-raad in de "Ständesaal" van de Ostfriesische Landschaft in Aurich. Dr. R. Kolck nam tijdens deze raadsvergadering afscheid van het voorzitterschap van de EDR. Hij zal de komende twee jaar als vice-voorzitter fungeren. Bert Bouwmeester is tijdens deze 21e raadsvergadering gekozen als voorzitter van het dagelijks bestuur van de Eems Dollard Regio.

De heer dr. Kolck is sinds 1990 actief geweest als lid van het dagelijks bestuur van de EDR en heeft zich ingezet voor de WVEG (Werkgemeenschap Van Europese Grensgebieden) sinds 1994. Hij speelde een belangrijke rol bij onder meer de start en uitvoering van het Europese INTERREG-programma, de realisering van de gezamenlijke huisvesting van de EDR in Nieuweschans, de verbetering van de spoorlijn tussen Groningen en Leer en de aanleg van de Duitse A 31.

De Eems Dollard Regio (EDR) werd in 1977 opgericht met het doel de samenwerking in de Duits-Nederlandse grensregio te stimuleren en de wederzijdse contacten te intensiveren. Het motto is: "kansen benutten, nadelen verminderen". Intussen heeft het samenwerkingsverband 104 leden uit de Nederlandse provincies Groningen en Drenthe en in Duitsland uit Ostfriesland, het Emsland, Friesland en de Landkreis Cloppenburg. Het betreft een gebied met ruim twee miljoen inwoners. De leden zijn publiekrechtelijke organen: gemeenten, samenwerkingsverbanden van gemeenten, Samtgemeinden, steden, Landkreise, Kamers van Koophandel, Industrie- und Handelskammern, Handwerkskammern en de Ostfriesische Landschaft.
Provincie:
Tag(s):