donderdag, 30. augustus 2007 - 20:54

Burgemeester van De Wolden Koninklijk onderscheiden

Zuidwolde

De Drentse Commissaris van de Koningin Relus ter Beek heeft donderdag tijdens de buitengewone raadsvergadering in De Wolden een koninklijke onderscheiding uit aan de heer drs. Sjoerd Kremer, vertrekkend burgemeester uit deze gemeente.

De heer Kremer (61) begon zijn politieke en bestuurlijke loopbaan in 1979 als lid van de gemeenteraad van Assen. In 1982 trad hij als wethouder toe tot het college van b en w in de Drentse hoofdstad. In 1993 volgde de benoeming tot burgemeester van (de toenmalige gemeente) Zuidwolde.

In deze functie was hij betrokken bij het proces van gemeentelijke herindeling die in 1998 leidde tot samenvoeging van Zuidwolde, Ruinen, Ruinerwold en De Wijk. De heer Kremer werd daarna benoemd als burgemeester in de nieuw ontstane gemeente De Wolden.

Tijdens zijn bestuurlijke carrière in Zuidwolde en De Wolden vervulde de heer Kremer diverse nevenfuncties: hij was bestuurslid van de Vereniging van Drentse Gemeenten (en trad hier op als voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg Financiën), was lid van het algemeen bestuur van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (en lid van de VNG-commissie (vernieuwing) Landelijke Gebieden en was voorzitter van de Bestuurdersvereniging van de VVD, afdeling Drenthe. Op maatschappelijke terrein was hij lid van de verenigingsraad van de AVRO (tevens voorzitter van de Provinciale Commissie) en vanaf 1998 tot heden: voorzitter van de Raad van Toezicht en voorzitter van de Raad van Deelnemers van de Provinciale Bibliotheekcentrale Drenthe.

Als waardering voor zijn verdiensten is de heer Kremer donderdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Provincie:
Tag(s):