zaterdag, 7. juli 2007 - 10:23

Busbaan Uithof feestelijk heropend

Utrecht

Met het omklappen van het “Klaar Over� bord heeft verkeerswethouder Tymon de Weger vrijdagmiddag op universiteitscentrum De Uithof de drukste busbaan van Utrecht heropent. Door nauwe samenwerking tussen gemeente, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht kon de herinrichting en aanpassing van het bustracé op tijd opgeleverd worden binnen het door de gemeenteraad beschikbaar gestelde budget van €8 miljoen.

Aanpassing was nodig om de busbaan beter te laten aansluiten op nieuwe bebouwing in De Uithof, de voortdurende groei van het aantal buspassagiers, en de veiligheid van voetgangers en fietsstromen in het gebied.

Dankzij goede afstemming van de werkzaamheden met de gebruikers van De Uithof is de overlast beperkt gebleven. Alle gebouwen zijn –al dan niet via een omleiding- bereikbaar gebleven voor studenten, personeel, bezoekers en hulpdiensten. Haltes zijn verplaatst en liggen nu op centrale plekken: bij de School van Journalistiek waar veel studenten van de hogeschool in- en uitstappen, net voorbij de universiteitsbibliotheek bij het studentencomplex de Bisschoppen, en bij het UMCU.
Provincie:
Tag(s):