donderdag, 1. november 2007 - 19:43

Buschauffeur mishandelt passagier

Arnhem

In Arnhem is woensdagochtend een 48-jarige buschauffeur aangehouden, nadat hij een passagier mishandeld zou hebben. Zowel de buschauffeur als een 24-jarige vrouw raakten hierbij licht gewond, zo laat de politie weten.

Aanleiding was een ruzie die zou zijn ontstaan nadat een passagier na het instappen bijna zou zijn gevallen doordat de chauffeur optrok en vervolgens krachtig remde. Het 24-jarige slachtoffer had daarover volgens haar verklaring een opmerking gemaakt waarop de chauffeur haar uit de bus wilde zetten. Daarbij zou een schermutseling zijn ontstaan waarbij over en weer zou zijn geslagen. Andere passagiers grepen daarbij in en wisten beide partijen te scheiden. Gewaarschuwde agenten hielden even later de chauffeur aan.

De 24-jarige vrouw was bij het voorval lichtgewond geraakt. De chauffeur zelf had aan de schermutseling ook een verwonding overgehouden. Hij is na verhoor vrijgelaten en had bekend. Volgens zijn verklaring had hij pas geslagen nadat hij door de 24-jarige vrouw was geslagen. Door de chauffeur is ook aangifte gedaan. Justitie zal zich verder over de zaak buigen.
Provincie:
Tag(s):