maandag, 9. juli 2007 - 13:12

Businesspeloton Utrecht bij start Tour de France in Londen

Utrecht

Afgelopen weekend zijn de leden van het Businesspeloton Utrecht naar London afgereisd om de start van de Tour de France 2007 mee te maken. Met eigen ogen hebben ze alle onderdelen van een Grand Départ gezien en meebeleefd. 'Een inspirerende ervaring om de Tour van zo dichtbij mee te maken', volgens een enthousiaste deelnemer,'de Tour heeft een hele open sfeer heeft en je kunt de renners echt letterlijk bijna 'aanraken'.

De leden van het peloton, zo'n 80 personen, zijn zowel bij de proloog als de eerste etappe aanwezig geweest. De Utrechtse sportwethouder Harm Janssen en provinciebestuurder Joop Binnekamp begeleidden de groep bedrijven. Het Businesspeloton Utrecht is het sponsorplatform dat achter de tourambities van Utrecht staat. 'Geweldig dat al zoveel bedrijven onze ambities ondersteunen om de Tour de France naar Utrecht te halen. En het netwerk groeit nog steeds', aldus Harm Janssen.

Maandag 9 juli zijn burgemeester Brouwer, wethouder Janssen en leden van een aantal raadsfracties op uitnodiging van de stad Gent, naar deze Belgische plaats afgereisd voor een informeel werkbezoek, eveneens in het kader van de Tour de France. De tweede etappe van de Tour finisht dit jaar in Gent. Naast specifieke kennis over acquisitie en organisatie van dit grootschalige evenement, is tijdens dit bezoek ook aandacht besteed aan andere gemeenschappelijke thema's. Utrecht wil met een aantal steden in Europa nauwere banden opbouwen om ervaring en kennis uit te wisselen. Dit met het doel om subsidies binnen te halen voor grote projecten. Gent is één van deze steden die qua omvang en karakter op Utrecht lijkt.
Provincie:
Tag(s):