donderdag, 12. juli 2007 - 21:45

Busje vier keer te zwaar geladen

Noord Sleen

Een klapband was er de oorzaak van dat een busje langs de N381 in de buurt van Noord Sleen in de berm tot stilstand kwam. Het lukte de 44 jarige bestuurder uit Hoogeveen niet om de bus op te krikken en daarom werd de hulp van specialisten ingeroepen om de auto af te voeren.

Ook dit lukte in eerste instantie niet en een blik in de bus leerde al snel waarom niet. Er lagen namelijk 17 oude motorblokken in opgestapeld, er moest uiteindelijk een takelwagen aan te pas komen om het busje weg te slepen.

Verkeersdeskundigen van de politie hebben woensdag de bus onderzocht. Daaruit kwam naar voren dat de bus maar liefst 434% was overbeladen.

De bus mocht 840 kg vervoeren maar had nu een lading van 3650 kg. De maximale druk op de achteras mag bij deze bestelbus 1750 kg zijn maar was nu 5000 kg. De gevolgen waren duidelijk, kromme schokbrekers en ernstige schade aan vering en wielophanging. Ook de klapband was een gevolg van de zware belading.

De bestuurder kan rekenen op een boete van minimaal € 250,-. Daarnaast zal hij de transportkosten moeten betalen en omdat het een gehuurde bus is, waarschijnlijk ook de schade tengevolge van de overbelading.
Provincie:
Tag(s):