zondag, 26. augustus 2007 - 18:12

Bussen Connexxion van de weg gehaald

Arnhem

Bij een controle op zaterdag door de Inspectie Verkeer en Waterstaat, in samenwerking met RDW en KLPD, zijn in Arnhem 7 van de 15 diesel- of trolleybussen van Connexxion van de weg gehaald, voor het grootste deel wegens een ondeugdelijke reminrichting.

De inspectie selecteerde voorafgaand aan de controle op basis van ouderdom, keuringshistorie en APK-vervaldatum van de bussen. Hierdoor had de controle betrekking op bussen met een hoog risicoprofiel. Het betrof bussen die zeer recentelijk op de openbare weg waren gesignaleerd.

De geselecteerde dieselbussen werden vanaf een remise van Connexxion in Arnhem voor technische controle afgevoerd naar het RDW-keuringsstation in Arnhem. De trolleybussen werden door de samenwerkende overheidsdiensten gecontroleerd bij het onderhoudsbedrijf van Connexxion in Arnhem. De geconstateerde gebreken, waarvoor door de inspectie proces-verbaal is opgemaakt, konden daar onmiddellijk worden aangepakt.

De actie is onderdeel van het Veiligheidsonderzoek Openbaar Vervoer dat begin dit jaar van start ging met een controle op busbedrijf Arriva en naar verwachting begin volgend jaar is afgerond. Behalve voor technische aspecten is in dit onderzoek ook aandacht voor de rij- en rusttijden.
Provincie:
Tag(s):