donderdag, 30. augustus 2007 - 20:13

Bussum Cultureel viert eerste lustrum

Bussum

Bussum Cultureel 2007 viert dit jaar het eerste lustrum. De organisatie heeft een bijzonder programma uitgewerkt voor de vrijdagavond 31 augustus op fort Werk IV en een hele zaterdag, 1 september op het Wilhelminaplantsoen. Op vrijdag 31 augustus worden bezoekers gefêteerd op een wel heel bijzonder optreden van niemand minder dan Ernst Daniël Smid, bekend van het tv-programma Una Voce Particolare en van de 3 Baritons.

De vrijdagavond op fort Werk IV, naast Spant!, begint om 19.30 uur met een muziekact en de officiële, spectaculaire, opening. Om 21.00 uur staat singer/songwriter Daniël Samkalden op het podium, een snel rijzende ster, die respect afdwingt met prachtige luisterliedjes. Om 22.00 uur volgt Ernst Daniël Smid met een optreden van een uur. Hij belooft er ‘una sera particolare’ van te maken, een bijzondere avond, die men niet mag missen.

De optredens worden afgewisseld met voorstellingen van het Jeugdpodium en gezellige achtergrondmuziek. Er wordt een grote circustent opgebouwd op het terrein, zodat onverhoopt slecht weer de feeststemming niet kan drukken.

Op zaterdag 1 september de traditionele start van het nieuwe culturele seizoen, waar culturele verenigingen en instellingen zich presenteren. Op vier podia worden de hele dag optredens gegeven en in navolging van vorig jaar is er ook weer een particuliere boekenmarkt. Artès richt op het terrein een grote kunstbeurs in, waar zeker 25 kunstenaars aan mee doen. De dag wordt afgesloten met de openluchtfilm The Hoax.

De organisatie van Bussum Cultureel verwacht dit jaar een recordaantal bezoekers en heeft daarom voldoende eten en drinken ingeslagen. Zoals ieder jaar is de toegang gratis en gaan de opbrengsten van de catering naar het goede doel. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Bussum.
Provincie:
Tag(s):