zaterdag, 13. oktober 2007 - 9:01

Buurman redt twee kinderen uit brandende woning

Den Haag

Vrijdagavond rond kwart over twaalf is door een gelhaard brand ontstaan in een woning in een flatgebouw aan de Loggerstraat in De Haag. Een buurman heeft twee kinderen van tien en twaalf jaar uit de brandende woning gehaald. De bewoonster is door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld.

De woning is gelegen in een flatgebouw en heeft een woongedeelte op de derde verdieping en een slaapgedeelte op de vierde verdieping alwaar de twee kinderen lagen te slapen. De gelhaard was vandaag nieuw geplaatst in de woonkamer. Nadat de haard was aangestoken ontdekte de vrouw dat de brand in de haard ongecontroleerd groot werd en alarmeerde de brandweer. De brand ontwikkelde zich snel waardoor de bewoonster de woning heeft verlaten. Een gealarmeerde buurman van een naast gelegen woning heeft de twee kinderen uit de woning gehaald.

Bij aankomst van de brandweer was iedereen uit de woning en zette de brandweer een blusslang in om de brand te blussen. Tijdens deze werkzaamheden vond de brandweer in de slaapkamer een poes die ongedeerd naar buiten kon worden gebracht. Voor het controleren en ontruimen van de bovengelegen woningen werden extra brandweermensen ingezet. De brand kon snel worden geblust en bleef daardoor beperkt tot de betreffende woning. Om half één was de brand onder controle en kon het sein “brandmeester� worden gegeven.

De kinderen zijn bij buren opgevangen. De vrouw heeft bij het verlaten van de woning wat rook ingeademd en is daarvoor door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld. Na afloop konden de buren weer terug naar hun eigen woning. Voor de vrouw en haar twee kinderen wordt voor vannacht een andere slaapplaats gezocht.

De schade aan de woning bedraagt circa 35.000 euro, aldus de brandweer.
Provincie:
Tag(s):