zondag, 7. januari 2007 - 16:03

Buurtbewoners redden te water geraakte automobilist

Vriezenveen

Een 36–jarige bewoner van de Wierdenseweg in Vriezenveen lag op zondag 7 januari 2007 omstreeks 1.38 uur in zijn slaapkamer te slapen. Hij werd wakker van een harde knal en hoorde een plons. De man is onmiddellijk uit zijn bed gegaan en naar buiten gelopen. Zijn woning bevindt zich aan het kanaal ‘ Almelo- De Haandrik.’ De man zag dat er een auto in het kanaal was gereden.

Hij heeft 112 gebeld en een passerende auto laten stoppen om hem te helpen. De linkerzijkant van de auto lag net iets boven water. Met een trekhaak sloeg de man de ruit van het portier in. Inmiddels kwamen meerdere passanten en buurtbewoners hem te hulp. Uit de auto werd een, bleek later, 52 jarige man uit Almelo, getrokken.

Samen met een 53-jarige buurvrouw heeft de 36-jarige man het slachtoffer gereanimeerd. Inmiddels waren de hulpdiensten gearriveerd. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis alwaar hij op de intensive care verblijft. Zijn toestand was vanochtend stabiel maar zorgelijk. Door duikers van de brandweer is gezocht naar of er meer slachtoffers aanwezig waren in en om de auto. Zij hebben niets aangetroffen.

Het slachtoffer kwam met zijn auto uit de richting van de Wierdenseweg en kwam in de bocht in de berm terecht en daarna in het water. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. De auto werd afgesleept. De Wierdenseweg is enige tijd afgezet geweest. De politie zal de alerte buurtbewoners nog in het zonnetje zetten als dank voor hun inzet.
Provincie:
Tag(s):