vrijdag, 7. december 2007 - 20:36

'BV Veendam kan niet groeien aan de Langeleegte'

Veendam

'BV Veendam kan niet groeien aan de Langeleegte.' Dat meldde algemeen directeur Jan Korte op een informatie avond over de plannen voor een nieuw stadion. Op deze avond werd aan het publiek uitgelegd hoe te stand van zaken was rond de nieuwbouw plannen.

Na een moeizame periode van communicatie met de Gemeente Veendam zijn beide partijen afgelopen week weer om de tafel gegaan. De moeilijke periode startte toen BV Veendam in maart 2007 in een crisis zat. Stoppen of doorgaan was toen de grote vraag. Daarvoor klopte de betaald voetbal organisatie aan bij de gemeente raad.

Deze besloot daarop BV Veendam een hart onder de riem te steken door 100.000 euro te lenen aan de club. De club moest er volgens de Gemeenteraad dan zelf nog een sponsor bij zoeken om nog eens 100.000 euro binnen te krijgen. Volgens de BV Veendam was 200.000 euro niet voldoende om de zaak in de lucht te houden. Op 22 maart 2007 bood de heer Ruud Sanders zich aan bij de BV Veendam, hij stortte belangeloos 750.000 euro naar de BV Veendam. Bij deze overdracht werden geen regels opgesteld. Of er nou wel of niet een nieuw stadion kwam, Sanders schonk de BV Veendam het bedrag.

Later kwam Sanders met het idee voor een Multifunctioneel stadion met een Outlet Shopping, aan de Gouden Driehoek in Zuidbroek. Op RTV Noord deed Sanders een paar gewaagde uitspraken. 'Als er geen Outlet Shopping komt in Zuidbroek, houd het voor mij op', meldde de zakenman.

Het bestuur van de BV Veendam én de Gemeenteraad van Veendam laten allebei weten de BV in Veendam te willen houden. Ook de naam van het stadion, De Langeleegte, hoort in stand gehouden te worden, zeggen ze. 'De Langeleegte is een historische naam, die zet je niet zomaar opzij', was een van de opmerkingen van het Bestuur op de info avond.
Provincie:
Tag(s):