vrijdag, 28. september 2007 - 10:11

Café Jerommeke op zoek naar talent

Eersel

Café Jerommeke in Eersel gaat binnenkort weer van start met haar DJ Contest. Gezocht wordt naar talentvolle dj's die overwegend club, house, (tech)trance, minimal en/of electro draaien (geen jump- en hardstyle). De opzet van de competitie is een tikje serieuzer dan vorig jaar. Dat blijkt onder meer uit het aangepaste nominatiesysteem en het professionele dj meubel waar de kandidaten op draaien.

Dj's kunnen zich tot en met 31 oktober 2007 inschrijven door een demo van een uur plus hun contactgegevens en biografie op te sturen naar Café Jerommeke, Nieuwstraat 72, 5521 CD Eersel onder vermelding van 'DJ Contest'. De eerste voorronde vindt plaats op zaterdag 17 november.

Deze contest is bedoeld voor beginnende dj's die in zichzelf de nieuwe Fedde le Grand, Tiësto of Dr. Lektroluv zien. Voor enthousiastelingen die er van balen dat elk weekend overal dj's geprogrammeerd staan die ze er zelf lachend uit zouden draaien. Dj's die net dat duwtje in de rug nodig hebben om door te breken, worden opgeroepen zich in te schrijven door een demo op de post te doen. En de prijzen liegen er niet om. Naast eeuwige roem, een zak vol Red Bull prijzen en een fles champagne bestaan hoofdprijzen van deze prestigieuze wedstrijd uit een draaiplek in de Lexion te Zaandam, een draaiplek in Carpe DM te Tilburg en een set op de Eerselse Summerparty, met vorig jaar zo'n 1200 bezoekers.

Vanaf de eerste ronde op 17 november wordt toegewerkt naar de finale in maart 2008. Gekozen is voor een winnaar- plus nominatiesysteem, omdat de meeste rondes vorig jaar op een nek-aan-nek race uitliepen. Globaal zijn er vier voorrondes met vijf kandidaten waarvan er drie doorgaan, vier vervolgrondes met elke ronde drie kandidaten, twee halve finales met drie kandidaten en tot slot de grote finale met twee kandidaten. Tijdens de voorrondes en vervolgrondes draait men een uurtje, vanaf de halve finales wordt er gebattled en krijgen de deelnemers meer tijd voor hun set. De finale is deels back-to-back en deels solo.
Provincie:
Tag(s):