woensdag, 18. juli 2007 - 20:51

Camera's houden het uitgaanspubliek in de gaten

Hoogeveen

Door het sluiten van de horeca in de Hoofdstraat Noord in Hoogeveen is het in de uitgaansgelegenheden aan de Grote Kerkstraat een stuk drukker geworden. Om het hier voor iedereen gezellig te houden, neemt de gemeente een aantal maatregelen om de veiligheid en leefbaarheid in de Grote Kerkstraat te verbeteren.

Eén van de maatregelen is dat het college heeft besloten om vanaf vrijdag 20 juli de Grote Kerkstraat op vrijdag- en zaterdagavond aan te wijzen en in te richten als voetgangersgebied. Op beide dagen gaat de straat om 17.00 uur dicht voor verkeer. Bewoners van de Grote Kerkstraat kunnen overigens hun auto gewoon bij hun woning parkeren. Het gaat om een experiment en de proef loopt tot en met 30 september.

Verder worden er aan het einde van 2007 camera’s opgehangen op verschillende plekken in de Grote Kerkstraat. Met de camera’s wordt het uitgaande publiek in de gaten gehouden. Om een goed beeld te garanderen, wordt ook de verlichting in de straat verbeterd. Deze verlichting moet er ook voor zorgen dat uitgaanders zich veiliger voelen.

Uiteraard houden politie en de gemeente tijdens de uitgaansavonden nog steeds toezicht met horecapatrouilles.
Provincie:
Tag(s):