donderdag, 29. november 2007 - 13:16

Camping Heelderpeel weer getroffen door brand

Heel

Op camping Heelderpeel heeft in de nacht van woensdag op donderdag weer een brand gewoed. Ditmaal stond er een onbewoonde, oude stacaravan in brand. De brandweer had het vuur snel onder controle. Er hebben zich dan ook geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Het is de vijfde brand in enkele weken tijd op de camping.

Politie is gedurende de hele nacht op de camping gebleven om de rust te waarborgen en sporenonderzoek te doen. Forensisch Onderzoek kwam ter plaatse om onderzoek te verrichten naar de oorzaak van de brand en naar mogelijke sporen van verdachten.

De politie gaat uit van brandstichting en had na de vierde brand in nauw overleg met politie, gemeente, brandweer en de eigenaar van de camping gezamenlijke maatregelen genomen om het toezicht te intensiveren. Zo werd er meer gesurveilleerd door politie en hebben meer vrijwilligers en beveiligers van de camping vaker rondes gelopen om toezicht te houden. Uiteraard wordt dit toezicht voortgezet.

Ondanks deze extra maatregelen heeft echter toch deze vijfde brand plaats kunnen vinden. Donderdagochtend zijn politie en gemeente opnieuw bij elkaar gekomen om de stand van zaken te bespreken. Momenteel wordt het plaatsen van camera's op de camping door de eigenaar overwogen.
Provincie:
Tag(s):