dinsdag, 28. augustus 2007 - 12:30

Campingeigenaar en Oekraïners opgepakt tijdens controle

Helden

De Vreemdelingen Politie heeft dinsdagmorgen omstreeks 05.00 uur samen met het Openbaar Ministerie en de Koninklijke Marechaussee een controle uitgevoerd bij een camping in Helden. Tegelijkertijd heeft er onder leiding van de Rechter-commissaris een doorzoeking plaatsgevonden in de woning van de 66-jarige eigenaar van de camping in het kader van een strafrechtelijk onderzoek tegen hem. De eigenaar en 9 Oekraïners zijn bij deze actie aangehouden, meldt de politie.

Op de camping werden 18 mensen aangetroffen en gecontroleerd. Na controle bleek dat 9 Oekraïners illegaal waren. Er werd tevens gecontroleerd op het bezit van valse identiteitspapieren. Die zijn niet aangetroffen.

Bij de doorzoeking van de woning van de campingeigenaar is een geldbedrag van enkele tienduizenden euro’s aangetroffen. De man is aangehouden omdat hij vermoedelijk uit winstbejag behulpzaam was bij het verblijf van illegalen in Nederland.

In totaal werkten ongeveer 30 politiemensen mee aan deze actie.

Het was de tweede controleactie van dit jaar op deze camping in Helden. Bij een eerdere actie op 19 mei van dit jaar werden 43 personen gecontroleerd. Toen bleek dat er 25 illegaal in Nederland verbleven. 8 Personen waren in het bezit van valse identiteitspapieren.

De eigenaar van de camping wordt aanstaande donderdag voorgeleid aan de Rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):