vrijdag, 22. juni 2007 - 18:45

"Cao-akkoord = cao-akkoord"

Amsterdam

Het kort geding van CNV Rijn- en binnenvaart jegens het Centraal Bureau Rijn- en binnenvaart dient op donderdag 28 juni om 10.15 uur voor de Rechtbank in Rotterdam. Middels een gerechterlijk vonnis wil de bond afdingen dat het CBRB-bestuur het resultaat van de cao-onderhandelingen voorlegt aan de eigen achterban.

"Een man een man, een krabbel een krabbel", debiteerde onderhandelaar Robbim Heins van CNV Rijn- en binnenvaart al eerder over deze kwestie. "Het kan niet zo zijn dat het CBRB-bestuur de handtekening van de eigen gevolmachtigde onderhandelingsdelegatie negeert. En alleen omdat het CBRB-bestuur - waarin reders en eigen schippers zijn vertegenwoordigd - het onderling niet eens kan worden, wordt een akkoord ingetrokken.

Je kunt jezelf niet terugsturen naar de onderhandelingstafel. Dan zul je toch eerst je achterban daadwerkelijk moeten raadplegen. En dat is niet gebeurd. Bovendien, als je handtekening er stáát wordt je als partij geacht je ook aan je afspraak te houden. En we vragen aan de rechter om dat juridisch nog eens te bevestigen."
Categorie:
Tag(s):