donderdag, 10. mei 2007 - 9:10

Cao voor chauffeurs beroeps-goederenvervoer

Stadskanaal

Joost van Egmond, landelijk onderhandelaar CNV Beroepsgoederenvervoer is tevreden. Onder dreiging van acties heeft hij afgelopen nacht samen met de werkgeversorganisaties Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) cao-afspraken weten te maken. Van Egmond: 'Ik ben tevreden dat er voor de 135.000 werknemers eindelijk goede afspraken zijn gemaakt. Maar het woord is nu aan de leden." De leden van CNV Beroepsgoederenvervoer beoordelen het onderhandelingsresultaat komend weekend'.

De belangrijkste afspraken zijn een loonsverhoging van 3,2 procent per 1 juni 2007 en 1,5 procent met ingang van 1 april 2008. In december 2007 wordt een eenmalige uitkering betaald van bruto € 350. De nieuwe cao heeft een looptijd van 1,5 jaar en zal lopen tot 1 oktober 2008. De percentages voor het werken in ploegendiensten, stijgen per 1 januari 2008 met 1,25 procent. Ook over de toeslagen wordt gedeeltelijk pensioen opgebouwd.

Werkgevers betalen in 2007 een deel van de WGA-premie. En er is een hogere uitkering bij ziekte afgesproken (ook over een aantal toeslagen wordt ziektegeld opgebouwd).De teveel betaalde heffing kinderopvang wordt terug gegeven aan werknemers.

'Verder krijgen chauffeurs voortaan een zogenoemde ongeschoonde uren-uitdraai, waardoor ze ook echt hun salaris kunnen controleren. En last-but-not-least zijn er afspraken gemaakt over de arbeidsvoorwaarden van ingehuurd personeel uit Oost-Europese landen. Hierdoor ontstaat er geen concurrentie tussen Oost-Europees personeel en hun Nederlandse collega's', aldus van Egmond.
Provincie:
Tag(s):