vrijdag, 31. augustus 2007 - 21:36

Caravans, Campers en Vouwwagens niet op de weg parkeren

Assen

Caravans, campers en vouwwagens mogen niet langer dan drie dagen op de openbare weg geparkeerd staan. Wie zich niet aan deze regel houdt, loopt het risico dat zijn voertuig weggesleept wordt. De kosten hiervan zijn voor rekening van de eigenaar.

Steeds vaker stuit de afdeling Stadstoezicht van gemeente Assen op caravans, campers en vouwwagens die op de openbare weg of groenstroken staan geparkeerd. Jaarlijks komen daarover veel klachten bij de gemeente binnen. De voertuigen nemen parkeerplaatsen in of belemmeren het uitzicht. Het is verboden deze recreatievoertuigen langer dan drie dagen op de openbare weg te parkeren. Hiermee wordt bedoeld pleinen, stoepen, parkeerplaatsen, open plaatsen, plantsoenen, parken, speelweiden en passages.

Eigenaren van wie het voertuig langer dan drie dagen op de openbare weg staat, krijgen van de gemeente een verzoek het voertuig weg te halen. Doet de eigenaar dat niet, dan volgt een dwangsom per dag dat het voertuig op de openbare weg staat. Recreatievoertuigen waarvan de eigenaar niet bekend is, kunnen op kosten van de eigenaar verwijderd worden.
Provincie:
Tag(s):