maandag, 2. juli 2007 - 16:59

Cardiologen en gynaecologen IJsselmeerziekenhuizen scoren hoog

Lelystad

De specialismen cardiologie en gynaecologie/verloskunde van de IJsselmeerziekenhuizen scoren hoog in vergelijking met de andere ziekenhuizen in Nederland. Dit blijkt uit het onlangs gepubliceerde Elsevier-onderzoek voor vijf specialismen. Voor het eerst presenteert Elsevier voor vijf specialismen een vergelijking van ziekenhuizen in 17 regio’s. De IJsselmeerziekenhuizen worden in het onderzoek vergeleken met ziekenhuizen in Hilversum, Amersfoort, Almere, Blaricum en Harderwijk. De prestaties zijn gebaseerd op een onderzoek onder huisartsen, medisch specialisten, verpleegkundigen, managers en bestuurders. Onderdelen waarop de ziekenhuizen zijn beoordeeld, zijn de medische deskundigheid, begrip voor de patiënt, oog voor medische vernieuwing en een goede samenwerking met de huisarts.

Uit het onderzoek komt naar voren dat deskundigen, waaronder huisartsen, medisch specialismen en managers positief zijn over de kwaliteit van de vakgroepen cardiologie en gynaecologie/verloskunde van de IJsselmeerziekenhuizen. De uitkomst laat dan ook een percentage zien dat ruim boven het gemiddelde ligt. ‘Fantastisch’, zegt gynaecoloog Monique de Boer. ‘Het is een enorme opsteker voor ons team’. Ook cardioloog Menno Baars is blij met de uitkomst van het onderzoek. ‘Wij zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe toepassingen en behandelmethoden en luisteren daarbij goed naar de huisarts en de patiënt. De hoge score is de bevestiging dat we het goed doen’, aldus Menno Baars.

Het onderzoek onder de vijf specialismen is gepubliceerd in de Elsevier van 30 juni 2007 en maakt onderdeel uit van het jaarlijkse Elsevier-onderzoek De Beste Ziekenhuizen.
Provincie:
Tag(s):