maandag, 16. april 2007 - 10:44

Carlo Boszhard als Thernardier in Les Miserables

Amsterdam

Carlo Boszhard maakte zondag in zijn programma Life and Cooking bekend dat hij vanaf voorjaar 2008 de rol van Thénardier speelt in de musical Les Misérables. In het seizoen 2008/2009 brengt Joop van den Ende Theaterproducties deze musical der musicals, die 17 jaar geleden voor het laatst te zien was in Nederland, weer terug naar ons land.

Les Misérables komt in het volgende theaterseizoen terug als een nieuwe Nederlandstalige versie van het origineel. De musical gaat in april 2008 in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam waar Les Misérables slechts voor een beperkte periode te zien zal zijn.

Carlo Boszhard begon zijn professionele musicalcarrière bij Joop van den Ende Theaterproducties in de rol van DJ Monty in Saturday Night Fever. In Beauty And The Beast vertolkte Carlo de komische hoofdrol van Lumière.

Les Misérables is de Nederlandse theatergeschiedenis ingegaan als een musical die bij aanvang nog geen sterbezetting kende. Maar de kwaliteit van de betrokken cast zorgde ervoor dat de bij het grote publiek vrijwel onbekende Pia Douwes, Joke de Kruijf, Vera Mann, Henk Poort en Ernst Daniël Smit in korte tijd hun naam vestigden als musicalpersoonlijkheden. Naast hen maakten ook Bill van Dijk en Simone Kleinsma deel uit van de cast, was er een rol voor Stanley Burleson, maakte Danny de Munk zijn musicaldebuut en werkte Paul de Leeuw mee aan Les Misérables.
Categorie:
Tag(s):