dinsdag, 9. oktober 2007 - 8:07

Carrière Poeder na 1.5 minuut voorbij

Amsterdam

Tijdens het Ben Bril Memorial Gala in Carré ging Don Diego Poeder al na 1.5 minuut knockout door een zwaaihoek van zijn tegenstander Jarolav Zavorotni uit Oekraïne. De Rotterdammer belandde in de beginfase van de wedstrijd al drie keer op de mat.

Toen hij voor de vierde naar de grond ging vond de arbiter het genoeg en besloot de partij te beëindigen. Hiermee beëindigde hij ook de prof carrière van Poeder. "Het is genoeg geweest. Alles leek goed te gaan in de voorbereidingen van de wedstrijd. Maar kennelijk heb ik het niet meer in me zitten. Gelukkig ging het zo snel dat ik er geen lichamelijke schade aan over gehouden heb."

In 1999 stopte Poeder, na een succesvolle carrière waarbij hij in 1997 zelfs de wereldtitel World Boxing Union in het cruisergewicht op zijn naam zette, ook al met professioneel boksen.

Maar in 2004 maakte hij zijn comeback en werd Nederlands kampioen en kampioen van de Benelux. De nederlaag van maandagavond was de vierde nederlaag op rij voor de 35-jarige oud-wereldkampioen.
Categorie:
Tag(s):