donderdag, 19. juli 2007 - 16:02

Catering-medewerker besteelt spoorweg-personeel

Den Haag

De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft woensdag een 17-jarige jongen aangehouden die ervan verdacht wordt een grote hoeveelheid goederen te hebben gestolen van spoorwegpersoneel. De inwoner van Den Haag, werkte als cateringmedewerker op internationale treinen en had daarom sleutels van werkruimtes van conducteurs.

De Spoorwegpolitie kwam de verdachte op het spoor doordat hij politiespullen en goederen van de Nederlandse Spoorwegen aanbood op internet. Bij de verdachte thuis vond de politie een grote hoeveelheid van diefstal afkomstige goederen, niet alleen van de spoorwegen, maar ook van andere werkgevers waar de jongeman in het verleden had gewerkt. De gestolen goederen zijn onder andere zakcomputers, portofoons en kleding. De politiespullen werden niet gevonden. De verdachte verklaarde later dat hij die nooit in zijn bezit had gehad.

De verdachte heeft bekend en zal zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden. Hij wordt verdacht van diefstal, heling en verduistering.
Provincie:
Tag(s):