vrijdag, 29. juni 2007 - 15:43

'Cats' geven startschot actie Poezenboot

Amsterdam

Castleden, Pia Douwes en Marleen van der Loo, uit de musical Cats gaven de katten van de Poezenboot in Amsterdam op donderdag 28 juni, de premièredag van Cats in Koninklijk Theater in Carré, een VIP-behandeling. Gewapend met speeltjes en kattensnoep bezochten ze de enige unieke kattenopvang op het water aan de Singel 38 in Amsterdam. Ze gaven daarmee een ludiek startschot voor een inzamelingsactie voor een verbouwing aan de Poezenboot.

De verbouwing is nodig omdat het hout aan de onderkant van de buitenren van de boot verrot is. Daardoor dreigen de katten die een ommetje willen maken straks letterlijk in het water te vallen. Daar wilden de castleden van Cats wel een stokje voor steken. De dames, die zich voor hun rol in de musical Cats uitgebreid moesten verdiepen in het gedrag van katten, weten precies waar katten van houden. Marleen van der Loo, die de rol van Spikkelpikkelmies in de musical speelt: 'Paprikachips en wokkels, tenminste daar doe ik mijn eigen katten af en toe een groot plezier mee.'

De VIP-behandeling komt de katten goed van pas. Daarnaast hoopt de stichting ook meer aandacht en donaties te ontvangen voor de Poezenboot, zodat de nieuwe buitenren van zesduizend euro zo snel mogelijk een feit kan worden.

Stichting de Poezenboot is de enige kattenopvang op het water. Het is een
vrijwilligersorganisatie die zich geheel belangenloos inzet voor dakloze katten en voor katten wiens eigenaar niet meer voor hen kan zorgen. De vrijwilligers van de Poezenboot vangen de katten op en zorgen ervoor dat ze worden ingeënt. Als ze ziek zijn, verzorgen ze de katten tot ze beter zijn, ze zorgen ervoor dat de katten worden 'gechipt', geven ze ondertussen liefde en aandacht en zoeken tot slot een nieuw huis voor
ze. Dat doen ze voor bijna 300 katten per jaar.

De Poezenboot werkt professioneel: ze voldoet aan de kwaliteitseisen en keurmerken die er aan de opvang van katten worden gesteld. Ze krijgt daar geen subsidie voor, ze is afhankelijk van donateurs. Giro 50 85 515.
Provincie:
Tag(s):