woensdag, 22. augustus 2007 - 10:45

CD Presentatie Levensgenieters in de Tjongersprong te Nieuwehorne

Nieuwehorne

Zaterdagavond 1 september zullen de Levensgenieters, bekend van het nummer Steek de BBQ in de fik, hun nieuwe CD ‘Eerste klas’ presenteren. De presentatie zal plaatsvinden in de Tjongersprong te Nieuwehorne. De entree bedraagt 6 euro (dit is inclusief CD). De deuren zijn om 20:30 geopend.

Het project ‘Levensgenieters’ is een samenwerkingsverband tussen de rapper/producer Raidy en producer LJ Cool D. Raidy staat met name bekend om de release van zijn single ‘Huntelaar’, die in 2005 de landelijke radio, krant en magazines haalde (3FM, Veronica, Volkskrant, Voetbal International).

Doordat het nummer steevast na iedere Huntelaar goal te horen was leverde hem dit meerdere optredens op in het Abe Lenstra Stadion. Daarnaast verzorgde Raidy optredens op o.a. het Bevrijdingsfestival te Leeuwarden en New Attraction te Groningen.
In datzelfde jaar bracht hij samen met producer retalxbeats zijn eerste solo album ‘Niemand Minder’ uit.

LJ Cool D speelt sinds zijn jeugdjaren piano en heeft min of meer van zijn hobby zijn beroep weten te maken door pianostemmer te worden. Ook heeft LJ Cool D een passie voor synthesizers wat geresulteerd heeft in een selecte verzameling analoge synthesizers. “Ik kan uren puzzelen om de sound te creëren die ik in mijn hoofd heb� aldus LJ.

Alle producties komen van de hand van beide heren. Veelal worden de drums, baspartijen en raps verzorgd door Raidy. De akkoorden, melodieën en de klankkleur neemt LJ Cool D voor zijn rekening. De eerste CD van het duo is getiteld ‘Eerste klas’ en bevat hiphop met sterke soul & funk invloeden.
Provincie:
Tag(s):